nieuws

14 feb 2002, 00:12

Toekomstvisie Stadskanaal gepresenteerd

De burgemeesters van Stadskanaal en het Drentse Borger-Odoorn hebben woensdagmiddag een nieuwe Toekomstvisie voor het Veenkoloniaal gebied van de beide gemeenten gepresenteerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Centrale lijn in de nieuwe visie is dat het gebied de komende jaren ‘gepast’ moet groeien. Dat is groei waarbij de samenleving versterkt wordt en evenwichtiger wordt gemaakt. In de toekomstvisie blijven de specifieke kwaliteiten van het gebied – rust en ruimte in de omgeving – gewaarborgd. Volgens de plannen krijgt Stadskanaal/Nieuw Buinen in de toekomst een krachtiger centrumfunctie. Grootschalige landbouw krijgt in het toekomstbeeld de ruimte, terwijl in de beekdalen bijzondere natuurontwikkeling mogelijk wordt.
Om Borger-Odoorn en Stadskanaal te versterken is groei van de bevolking niet alleen wenselijk, maar zelfs noodzakelijk. Alle plannen zijn terug te vinden op een speciale website: www.toekomstvisiebos.nl Op de site kan men ook meepraten over het plan. Woensdag 27 februari kunnen belangstellenden er in het echt over praten tijdens een Toekomstcafé in het Pagecentrum