Nieuws

Toch wel fysieke activiteiten bij KEI-week; geen ontgroeningen

De KEI-week mag toch een aantal fysieke activiteiten organiseren. Even leek het erop dat er door corona een streep door de introductieweken zou gaan, maar het kabinet besloot om strenge regels op te stellen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | KEI-week
Foto | KEI-week

Premier Rutte liet donderdagavond weten dat introductieweken zoveel mogelijk online moeten plaatsvinden. Fysieke activiteiten mogen alleen plaatsvinden in kleine groepen en op 1,5 meter. Ook mogen er alleen informatieve activiteiten worden georganiseerd. Bij de KEI-week gaat het bijvoorbeeld om een informatiemarkt. Ook mag er bij de activiteiten geen alcohol worden geschonken en is er een eindtijd van 22.00 uur. 

Ontgroeningen door studentenverenigingen worden wel verboden. Alle activiteiten van studentenvereniging die zijn gericht op werving en introductie, zijn verboden. Het is nog niet duidelijk of rondleidingen binnen het KEI-weekprogramma plaats kunnen vinden. 

Voor veel studentenvereniging betekent dit dat feesten en kampen nu niet kunnen doorgaan. Een aantal verenigingen had al een grotendeels online programma opgezet.