nieuws

27 okt 2009, 15:03

Toch weer ijsbaan in Groningse binnenstad

De Groningse binnenstad krijgt komende winter toch weer een ijsbaan. Het Organisatiebureau FC Groningen zorgde er samen met de Stichting Groningen Sfeerstad voor dat de ijsbaan kan worden gerealiseerd op de Ossenmarkt onder de nieuwe naam ‘Winterstad Groningen’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vijf jaar lang stond de ijsbaan voor het Stadhuis op de Grote Markt. Daar is dit jaar echter geen ruimte in verband met de komst van het Glazen Huis van Radio 3FM. “De ijsbaan dreigde dit jaar te verdwijnen en dat zou toch heel jammer zijn”, legt algemeen manager Jepko van Roon van Organisatiebureau FC Groningen uit. “Uiteraard hebben wij er goed over moeten nadenken of wij dit zouden kunnen oppakken. Wij hebben er alle vertrouwen in, want er is toch een breed draagvlak om Winterstad te behouden voor de stad. Dit past bovendien in het beleid van de club in het kader van maatschappelijk ondernemen.”

De ijsbaan met een grootte van 40 x 15 meter wordt verplaatst naar de Ossenmarkt. De ijsbaan ligt er van donderdag 3 december tot en met zondag 3 januari onder de nieuwe naam ‘Winterstad Groningen’. Bij de ijsbaan komen tal van leuke attracties, zijn er allerlei activiteiten en is er muziek.
Tot de kerstvakantie zijn er speciale dagen voor het onderwijs en kleine kinderen. Bedrijven en instanties kunnen gebruik maken van bijzondere arrangementen. Ook ‘s avonds wordt er van alles georganiseerd.

De openingstijden zijn evenals vorig jaar van 10.30 uur tot 22.30 uur en op vrijdag en zaterdag tot 23.30 uur.