nieuws

16 apr 2002, 00:12

Toch spectaculaire plannen voor Grote Markt in collegeprogramma

De vier politieke partijen die onderhandelen over een collegeprogramma voor Groningen, hebben toch een akkoord bereikt over spectaculaire plannen voor de Grote Markt. Met die primeur komt vanmorgen het Dagblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht is er een akkoord over de bouw van een nieuwe parkeergarage niet ónder maar wel nabij de Grote Markt. De parkeergarage zou moeten komen onder een groot theater dat gebouwd zou kunnen worden aan de oostzijde van de Grote Markt. Onder dat theater zou dan de parkeergarage kunnen worden aangelegd. Volgens het bericht hebben de vier partijen in elk geval overeenstemming bereikt over het houden van een onderzoek naar die mogelijkheid. Daarbij zou het cultuurcentrum De Oosterpoort op termijn gesloopt moeten worden, en alle culturele activiteiten worden dan verplaatst naar de Grote Markt.
De woordvoerders van de vier partijen waren zojuist niet bereikbaar voor commentaar. Maar wanneer er inderdaad zo’n akkoord is betekent dat een historische doorbraak. GroenLinks is weliswaar fervent voorstander van een culturele voorziening aan de Grote Markt, maar sprak zich steeds uit tegen een parkeergarage zo dicht bij de Grote Markt. PvdA, VVD en CDA voelden ook wel voor een grote culturele voorziening, maar vinden dat er in dat geval ook een parkeergarage bij hoort. (Meer informatie in het Dagblad van het Noorden).