nieuws

27 jun 2013, 14:02

Toch sociaal plan, maar snoeihard gelag voor ontslagenen bij NDC

Er is toch overeenstemming bereikt over een sociaal plan voor de medewerkers van NDC Mediagroep die vandaag te horen hebben gekregen dat ze ontslagen worden. Dat is een kleine pleister op een zeer pijnlijke wonde. In totaal worden 250 arbeidsplaatsen van de NDC in Groningen en Friesland geschrapt.

De leden van de vakbonden FNV KIEM, NVJ en CNV hebben ingestemd met het sociaal plan NDC. Dat meldt FNV-KIEM tegenover ‘Villa Media’, de digitale nieuwsbrief van de NVJ.


Eerder was al overeenstemming bereikt tussen de vakbonden en Mediagroep NDC over de inhoud van het sociaal plan. Overeenkomstig de wensen van de leden is er een overkoepelend sociaal plan overeengekomen dat van toepassing is op iedereen.


FNV KIEM-bestuurder Anne Jan de Graaf: “We hebben in het sociaal plan een persoonlijke arbeidsmarktanalyse afgesproken met daarbij een individueel begeleidingsplan naar ander werk en individuele scholingsafspraken die dit mogelijk moeten maken. Daarnaast komt er een goede aanvulling op de WW en een aanvulling op een lager (begin)salaris bij een nieuwe werkgever”.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: