nieuws

18 mrt 2010, 14:02

Toch deelname SP aan onderhandelingen nieuw college

De SP gaat meedoen in de onderhandelingen voor het nieuwe college in de gemeente Groningen. Dat heeft lijsttrekker Jannie Visscher laten weten aan de onderhandelingenleider Frank de Vries. Tot nu toe wilden de socialisten nog niet meedoen aan de onderhandeling omdat de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen fors verloor. Een deel van het college lijkt al te zijn ingevuld. De PvdA, GroenLinks en D66 zijn nog op zoek naar een partij.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De SP zal toch plaats nemen aan de onderhandelingstafel nadat de partij veel reacties kreeg van Stadjers en op uitdrukkelijk verzoek van onderhandelaar De Vries. “Ik heb de afgelopen weken veel mensen gesproken die er sterk op aandringen dat wij wel meepraten over het nieuwe college”, legt lijsttrekker Visscher uit. “We hebben dat in bestuur en fractie besproken en besloten daaraan gehoor te geven. Wat mij betreft doen wij vanaf nu volwaardig mee aan de onderhandelingen.”

Of het opnieuw tot SP-deelname aan het college komt, hangt volgens Visscher vooral af van de afspraken die in de onderhandelingen gemaakt worden over de bezuinigingen. “In de campagne hebben wij ons sterk gemaakt voor het overeind houden van de voorzieningen voor de buurten en mensen die in de knel zitten. Daar zullen we ook in de onderhandelingen aan vast houden.”