nieuws

05 jul 2000, 00:12

Tippelaarsters boos over gaten in schutting Tippelzone

De Groningse prostituees zijn boos over de vijf uitsparingen die de gemeente heeft aangebracht in de schutting aan de Tippelzone aan de Bornholmstraat. De gaten zijn aangebracht zodat de politie de tippelzone beter in de gaten kan houden. Een woordvoerder van de Belangengroep van Groningse Tippelaarsters zegt dat de beschermende functie van de schutting op deze manier geheel teniet wordt gedaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De prostituees vinden dat ze, door het ontbreken van schuttingdelen, te kijk worden gezet en weinig privacy hebben. Daarnaast staan de vrouwen letterlijk op de tocht en worden als gevolg daarvan ziek. De woordvoerder van de belangengroep meldt dat één van de vrouwen zelfs in het Academisch Ziekenhuis Groningen is opgenomen met een longontsteking. Tenslotte wijst de belangengroep erop dat het onderlinge verband tussen de schuttingdelen verloren is gegaan met het aanbrengen van de uitsparingen. De schutting zou bij ernstige wind makkelijk beschadigd kunnen raken.
De Belangengroep Groningse Tippelaarsters heeft bij de gemeente een schriftelijke aanvraag gedaan voor de plaatsing van plexiglas in de uitsparing.