nieuws

24 apr 2011, 17:05

Tipgeld loopt op voor aanwijzing dader ernstige dierenmishandeling katje in Pekela

In Oude Pekela in een jong katje door een onverlaat geboeid en levend in een glascontainer geworpen. De ernstige dierenmishandeling werd ontdekt door voorbijgangers die het hoorden miauwen. Het nieuws is onder meer gepubliceerd op de website prachtigpekela.nl, dat ook enkele foto’s heeft gepubliceerd. Sindsdien is er en lawine aan publiciteit losgebroken en heeft het nieuws tal van landelijke websites gehaald en is het bericht op Twitter het gesprek van de dag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het diertje is gered door medewerkers van de dierenambulance, zo meldt Prachtigpekela.nl. De kat was met zijn voor- en achterpoten geboeid met gele tape. De zoektocht naar de dader(s) is in volle gang. De politie heeft de zaak in onderzoek en is onder meer via Twitter op zoek naar informatie.


Prachtigpekela.nl heeft ook tipgeld uitgeloofd die kan leiden tot aanhouding van de dader. Tot nu toe is al 300 euro toegezegd, een bedrag dat de website beschikbaar wil stellen aan degeen die kan aangeven welke zieke geest het katje zo heeft gedumpt.