nieuws

06 jul 2009, 10:10

Tientallen vakantiegangers huren niet-bestaande huisjes

Enkelen tientallen vakantiegangers uit verschillende delen van Nederland hebben via een Groningse website een vakantiehuisje of -appartement in Spanje gehuurd, dat bij aankomst niet bleek te bestaan of al verhuurd bleek te zijn. Dat maakte de Groningse politie zondag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zaterdagavond kreeg de politie tien meldingen binnen van mensen die al dan niet met hun gezinnen bij een al verhuurd huisje hadden gestaan. Of het om een of meerdere huisjes gaat, is nog niet bekend. Ook kan de politie niet zeggen om welke Spaanse plaats het gaat.

De gedupeerden zijn waarschijnlijk met elkaar in contact gekomen via de huidige huurder, zo verklaarde een woordvoerder van de politie. Om welke website het gaat kan hij nog niet zeggen, omdat de vakantiegangers nog geen officiële aangifte hebben gedaan. Wel weet hij dat het om een Gronings bedrijf gaat, dat geen ANVR-keurmerk op de website heeft staan. Ook wordt het op de site vermelde telefoonnummer niet opgenomen.

De politie raadt iedereen aan om alleen te boeken via websites met het keurmerk, en voor de zekerheid ook nog een telefoontje naar de organisatie te plegen. "We hoeven natuurlijk niet allemaal spontaan in de stress te schieten, maar even controleren of alles klopt, is wel verstandig”, aldus de zegsman.