Nieuws

Tientallen flatwoningen Hoogezand ontruimd na brand

Een verzorgingsflat aan de Van der Duyn van Maasdamweg in Hoogezand is donderdagmiddag gedeeltelijk ontruimd geweest na een brand in een van de woningen. Vanwege de rookontwikkeling moesten bewoners van enkele tientallen appartementen in de flat worden geëvacueerd. Twee mensen moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis. Een verzorgingsflat aan de Van der Duyn van Maasdamweg in Hoogezand is donderdagmiddag gedeeltelijk ontruimd geweest na een brand in een van de woningen. Vanwege de rookontwikkeling moesten bewoners van enkele tientallen appartementen in de flat worden geëvacueerd. Twee mensen moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis.


Leestijd: < 1 minuut

De ongeveer zestig bewoners werden opgevangen in de ontmoetingsruimte van het zorgcentrum.

De bewoner van de flatwoning waar de brand heeft gewoed en een medewerker van het zorgcentrum zijn in verband met inhalatieklachten voor nader onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht. De bewoners die in het zorgcentrum waren opgevangen, zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

Er werden in totaal vijf ambulances en een traumahelikopter ingezet. Nadat de brandweer de flat had geventileerd en CO-metingen had gedaan, konden de appartementen weer worden vrijgegeven.