Nieuws

Tieners verdacht van vijftig misdrijven

De politie in Hoogezand heeft afgelopen weken elf tieners opgepakt die worden verdacht van zo’n vijftig vernielingen, brandstichtingen en diefstallen van lood en koper. De jongeren noemden zichzelf Foxholster White Gangsters en zijn tussen de 12 en 17 jaar oud, zo meldde de politie vrijdag. De politie in Hoogezand heeft afgelopen weken elf tieners opgepakt die worden verdacht van zo’n vijftig vernielingen, brandstichtingen en diefstallen van lood en koper. De jongeren noemden zichzelf Foxholster White Gangsters en zijn tussen de 12 en 17 jaar oud, zo meldde de politie vrijdag.


Leestijd: 1 minuut

De politie kreeg de groep in het vizier nadat een 14-jarige jongen uit Foxhol op heterdaad betrapt werd bij de diefstal van lood. Uit het onderzoek dat volgde, kwamen namen van de andere verdachten naar voren.

De tieners gingen in wisselende samenstelling op pad. Ze maakten zich dan onherkenbaar door een sjaaltje voor hun gezicht en een pet of capuchon te dragen. Verveling en spanning waren voor de jongeren de belangrijkste drijfveren. De misdrijven werden voornamelijk gepleegd in Foxhol. Een 39-jarige man uit Hoogezand is aangehouden wegens heling omdat hij meerdere keren lood en koper van de jongens had gekregen.