nieuws

29 mei 2011, 13:01

Tien aanhoudingen in Groningen bij grote actie tegen wanbetalers van boetes

De parketpolitie heeft zaterdag op diverse plekken in de provincie Groningen 10 personen aangehouden. Agenten van de parketpolitie bezochten 54 adressen. De wanbetalers hadden nog geldboetes openstaan. Tijdens de actie werd ongeveer 4700 euro aan openstaande geldboetes geïnd. Er werd een auto in beslaggenomen. Twee personen besloten om alsnog

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

de openstaande boetes te betalen. Acht personen konden niet betalen en werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Een persoon bleek niet teruggekeerd van verlof. Hij mag de ruim 300 dagen uitzitten in de gevangenis.

Advies voor vakantiegangers

De afdeling Parketpolitie adviseert mensen die binnenkort op vakantie gaan en nog boetes hebben openstaan deze te betalen. Op vliegvelden en bij grenscontroles wordt iedereen standaard gecontroleerd op openstaande boetes of een gevangenisstraf. Men moet dan ook meteen betalen voordat men gaat vliegen of men wordt ter plaatse aangehouden. Dit leidt regelmatig tot onplezierige verassingen voor de familie.

Openstaande boetes

Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12. Bij de andere politiebureaus kan men alleen terecht met gepaste contante betaling.