nieuws

05 jul 2008, 12:12

Thuiszorg Groningen kan geen nieuwe patiënten meer aannemen

De thuiszorgorganisatie voor de provincie Groningen, Thuiszorg Groningen, neemt geen patiënten meer aan. Volgens de instelling is het budget via de AWBZ voor dit jaar uitgeput en is er geen geld meer ouderen thuis te verzorgen en te verplegen. Dat meldt vanmorgen het Dagblad van het Noorden. Thuiszorg Groningen heeft inmiddels een verklaring over de situatie op haar website geplaatst.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Thuiszorg Groningen verwijst vanaf 7 juli 2008 alle AWBZ zorgaanvragen en toegewezen indicaties terug naar het Zorgkantoor. ‘Wij zien ons daartoe genoodzaakt omdat we geen geld krijgen om aan de toenemende vraag naar verpleging en verzorging te voldoen. Dit betekent dat Thuiszorg Groningen de zorg van alle AWBZ klanten die vanaf nu in zorg komen zelf moet financieren’, zo laat de onderneming via haar website weten.

Volgens Thuiszorg Groningen kan deze instelling niet zelf de zorg van de AWBZ-klanten gaan financieren. ‘Daarmee komt de continuïteit van de organisatie in gevaar en dus de zorg voor onze 14.000 huidige AWBZ-klanten. Deze maatregel gaat ons zeer aan het hart. Want goede zorg thuis voor iedereen is en blijft altijd ons uitgangspunt. We hopen dat er op zo kort mogelijke termijn een oplossing komt’.