nieuws

22 jan 2003, 00:12

Theatergroep Waark met ‘Ripperda’ in Tolbert (18 jan)

Op zaterdag 18 januari organiseert het culturele samenwerkingsverband ‘Bont & Blauw” een voorstelling in Ons Dorpshuis te Tolbert. Om 20.00 uur treedt daar de Theatergroep Waark op met het Groningstalige theaterspektakel ‘Ripperda’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het bizarre levensverhaal van de Groningse landjonker Johan Willem Ripperda gaf tekstschrijver Gert Fokkens inspiratie voor een boeiend theaterproject. Baron Ripperda werd in 1680 geboren in Oldehove en overleed - berooid en eenzaam in 1737 in Tetuan (Marokko). Hij maakte in de eerste helft van de achttiende eeuw furore tot in de hoogste kringen van Europa. Hij loog en bedroog, maakte koninginnen het hof, werd opperminister in Spanje, pasja in Marokko en - bijna - koning van Corsica. Hij was een fantast uit overtuiging. Maar wie was de mens achter de fantast? In dit stuk, dat prachtig vertaald werd door Gré van der Veen, zorgen vijftien acteurs in spel en zang ervoor, dat we Ripperda beter leren kennen. Zijn koetsier, zijn pruikenmaker en de historicus leveren daarbij prachtig commentaar.
De entree bedraagt i 7,50. De gereduceerde prijs voor houders van een Pas 65+, Cultureel Jongeren Paspoort en Bont & Blauw-Pas is i 6,00. Deze prijs geldt ook voor kaarten in de voorverkoop, in Leek verkrijgbaar bij Primera Shop Hessel Postema (Bosweg), de VVV en Regiotheater De Oude Ulo (beiden Tolberterstraat). Ook is het mogelijk ­telefonisch kaartjes te reserveren (tegen voorver­koopprijs!) via telefoon 0594-517877 of per e-mail: info@ deoudeulo.nl