nieuws

27 nov 2001, 00:12

'Theater aan Grote Markt betekent einde voor Stadsschouwburg'

Een theater aan de Grote Markt betekent het einde voor de Stadsschouwburg. Dat vindt de stad-Groningse Betty de Boer. Een bijdrage van haar hand over een mogelijk theater aan de Grote Markt is te vinden in het blad 'Liberaal Vizier', het officieel orgaan van de VVD-afdeling Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ze schrijft: 'Wat voegt een nieuw theater aan de Grote Markt in culturele zin toen? Behalve dan dat het zowel in de aanloopfase als de exploitatiefase een enorm geldverslindend project is!' 'Een theater aan de Grote Markt betekent het einde van de Stadsschouwburg!!! Men heeft het erover de Oosterpoort af te breken, mijn vraag is vervolgens, waarom??? Een multicultureel centrum met de omvang en de bereikbaarheid van de Oosterpoort zullen we nooit aan de Grote Markt kunnen realiseren. Het Martiniplaza zal zijn eigen grote evenementen en shows trekken, die in ieder geval qua omvang niet in de Stadsschouwburg, niet in de Oosterpoort en zeker niet in het centrum van Groningen gerealiseerd kunnen worden'. Aldus de mening van mevrouw De Boer.
Mer over haar standpunt, en alles over de discussie overde Grote Markt is te vinden op de website van het Grote Marktberaad.