nieuws

08 nov 2008, 11:11

Teleurgesteld Groninger Museum schenkt kunst-lampions weg

Het Groninger Museum dacht een wereldprimeur te hebben door op kunstzinnige wijze lampions aan de Martinitoren te hangen. Maar het college van B en W vond het toch te riskant om duizenden lampions aan de Olle Grieze te hangen, en blies het kunstproject af. Het Museum heeft daarop besloten Groningse kinderen zaterdagmiddag een deel van de lampions gratis te geven, wanneer ze lid willen worden van de ‘Junior Club’van het Groninger Museum. (FOTO: RICK AKKERMAN)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zaterdag deelt de JuniorClub aan kinderen de betoverende grote Chinese lampionnen uit, die aanvankelijk voor het Go China project op de Martinitoren zouden worden gebruikt. De lampionnen worden uitgedeeld tussen 14.00- 15.00 uur op de museumbrug bij het Groninger Museum. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen zich op deze bijzondere dag ook inschrijven voor de JuniorClub.


Sinds 13 september 2008 heeft het Groninger Museum haar eigen JuniorClub.
De JuniorClub is speciaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar die zich verbonden voelen met en actief betrokken zijn bij het Groninger Museum. Alle nieuwe leden kunnen meedoen aan de wedstrijd Ontwerp de jas van Qee. Tijdens deze wedstrijd kunnen zij hun eigen Qee (mascotte) ontwerpen. De winnende Qee wordt in productie genomen en wordt het gezicht van de