nieuws

27 feb 2003, 00:12

Telefoonlijn Martini Ziekenhuis veel gebeld

Bijna 230 mensen hebben gebruik gemaakt van de speciale telefoonlijn van het Martiniziekenhuis. Het ziekenhuis heeft de lijn geopend nadat gisteren bekend werd dat mogelijk 500 patiënten besmet zijn met het HIV-virus of Hepatitis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om een groep van urologische patiënten die vanaf december tot februari zijn behandeld aan de locatie Van Ketwich van het Martiniziekenhuis. De patiënten zijn mogelijk besmet door slecht gedesinfecteerde apparatuur. Volgens het ziekenhuis is de kans echter gering dat de patiënten daadwerkelijk besmet zijn.
De meeste bellers hadden vragen van praktische aard, bijvoorbeeld over het bloedonderzoek dat de mensen moeten ondergaan. Ook veel mensen die geen brief hadden ontvangen, maar zich toch zorgen maakten, grepen naar de telefoon. Voor degenen die daar behoefte aan hebben, is een speciale psycholoog ingesteld.
De website van het ziekenhuis, www.martiniziekenhuis.nl, is dinsdag eveneens druk bezocht. Normaal brengen gemiddeld honderd mensen per dag een bezoek aan de site, gisteren waren dat er rond de vijfhonderd. Op de site zijn antwoorden te vinden op de meest gestelde vragen over de mogelijke besmetting.