nieuws

05 jan 2010, 10:10

Tekort aan strooizout en sleetjes in Groningen; veel winkels moeten nee verkopen

Inwoners van Groningen krijgen het steeds lastiger om aan strooizout te komen, maar met enige moeite zijn er nog wel winkels te vinden waar zout verkrijgbaar is. Dat geldt ook voor sneeuwschuivers en sleetjes. Veel winkels moeten nee verkopen, maar

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

enkele tuincentra zijn er via internet in geslaagd om de voorraden weer aan te vullen.


Volgens L. Deiana, assistent vestigingsmanager van Praxis aan het Damsterdiep.in Groningen moesten ze vorige week ’nee’ verkopen’ aan klanten die om stooizout vroegen. ’Maar we hebben via internet een leverancier gevonden in oost-Groningen waardoor het toch is gelukt om weer zout en sneeuwschoppen te krijgen’.


Bij Tuinland in Groningen zijn de houten sleetjes volledig uitverkocht. ‘Maar we hebben nog wel plastic sleetjes voor kinderen’’, aldus mevrouw A. van der Molen van de afdeling Marketing.

Ook bij dit bedrijven waren sneeuwschuivers en strooizout uitverkocht. In de vakantie zijn ze vorige week zelf maar leveranciers afgegaan om nieuwe voorraden te halen.’Er is echt heel veel vraag naar sneeuwschoppen. Maar gelukkig hebben we ze sinds vandaag weer in voorraad’’.