Nieuws

Tegenvaller voor Groningen Airport Eelde: jaar vertraging voor baanverlenging

De baanverlenging van Groningen Airport Eelde is met een jaar vertraagd. De nieuwe start- en landingsbaan zou in het voorjaar 2012, als het nieuwe charterseizoen begint, klaar moeten zijn. Nu de Raad van State waarschijnlijk pas na de zomer een uitspraak doet over een bezwaarprocedure tegen de verlenging lijkt dit onhaalbaar.De baanverlenging van Groningen Airport Eelde is met een jaar vertraagd. De nieuwe start- en landingsbaan zou in het voorjaar 2012, als het nieuwe charterseizoen begint, klaar moeten zijn. Nu de Raad van State waarschijnlijk pas na de zomer een uitspraak doet over een bezwaarprocedure tegen de verlenging lijkt dit onhaalbaar.De baanverlenging van Groningen Airport Eelde is met een jaar vertraagd. De nieuwe start- en landingsbaan zou in het voorjaar 2012, als het nieuwe charterseizoen begint, klaar moeten zijn. Nu de Raad van State waarschijnlijk pas na de zomer een uitspraak doet over een bezwaarprocedure tegen de verlenging lijkt dit onhaalbaar.


Leestijd: < 1 minuut

Groningen Airport Eelde maakte het nieuws woensdag bekend. Het uitstel betekent volgens de directie een fikse financiële tegenvaller. ‘Een jaar verliezen betekent een jaar later inkomsten. Dan praat je over miljoenen euro’s.’

Nu kunnen er op de 1800 meter lange start- en landingsbaan alleen kleinere toestellen opstijgen. Met een verlengde baan van 2500 meter zijn ook non-stop vluchten mogelijk naar bestemmingen buiten Europa.