nieuws

23 dec 2009, 09:09

Tanzania en iWink bouwen voor Serious Request Groningen

Het straatkinderen project Watoto Foundation uit Tanzania bouwt vandaag samen met internetbedrijf iWink een nieuwe website in het FC Groningen stadion. Oprichter van de Watoto Foundation, Noud van Hout woont in Tanzania, maar komt speciaal voor deze actie naar Groningen. Tijdens de voetbalwedstrijd FC Groningen – NEC maken de medewerkers van iWink samen met de Watoto Foundation in slechts 1 dag een nieuwe website voor de foundation.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De klanten van iWink wordt gevraagd de medewerkers die meewerken aan de website te sponsoren. Alle bijdragen komen geheel ten goede aan Serious Request in Groningen. Op deze manier steunt iWink twee goede doelen in één keer; Serious Request én de Watoto Foundation.

Watoto Foundation Tanzania is een project voor hardcore straatkinderen. Zij krijgen er een praktische beroepsopleiding die hen klaar maakt voor de toekomst. Na gemiddeld vier jaar gaan zij met een diploma en een baan de wereld in. Dit is uniek in een land waar de werkloosheid 70% is. Tot nu toe heeft de Watoto Foundation onder andere boeren, timmermannen, en koks afgeleverd aan de maatschappij. In april 2010 opent de stichting een eigen lodge, de eerste ter wereld, die gerund wordt door (ex)straatkinderen.

Van Hout ziet dagelijks met eigen ogen wat voor impact malaria heeft op Afrika als land in het geheel en Tanzania in het bijzonder: ‘Het is geweldig dat met deze actie zowel onze stichting als de strijd tegen malaria wordt gesteund!’

Bij het unieke concept van iWink, ‘Website in 1 dag’, wordt in één dag een compleet nieuwe website gerealiseerd. In dit geval gebeurt dat zelfs geheel gratis. Alles is die dag live te volgen via internet vanuit het FC Groningen stadion via Twitter en een live cam.