nieuws

20 jun 2002, 00:12

Tango bouwt onbemande pomp in Groningen-stad

Groningen krijgt nog dit jaar een onbemande Tango-pomp in de stad. Dat zegt Tango-directeur Marc Schröder. Daarmee krijgt Groningen het tweede onbewaakte tankstation volgens de Tango-formule in Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De directeur van de keten-in-opbouw wil nog niet kwijt waar en wanneer het tankstation precies open zal gaan. Wel geeft hij aan dat het tankstation ‘tegen het centrum van de stad aan’ zal komen te liggen.
In Assen opende Tango eind vorig jaar al een station aan de Zeilmakerstraat. Dat draait naar wens, zegt Schröder. Rond dezelfde tijd wilde Tango van start gaan in Veendam, maar daar staken lokale pomphouders een stokje voor. Ze wisten de bestuursrechter er van te overtuigen dat de gemeente geen bouwvergunning af had mogen geven. Korte tijd daarna moesten Tango en de bestaande pomphouders knarsetandend toezien hoe het eveneens onbemande Tinq (van Shell) wél in Veendam mocht openen. Marc Schröder ziet mogelijkheden om na de bouwvak alsnog in Veendam te gaan bouwen.
Bij het nieuw te bouwen Van der Valk-restaurant in Nieuw-Amsterdam komt ook een Tango. Toch zijn er dan nog maar vier pompen in heel Noord-Nederland. Het Noorden is lastig terrein voor prijsvechters, verklaart Schröder. ''Daar liggen de brandstofprijzen gemiddeld al wat lager. In het Westen betalen de grote maatschappijen tot 7 à 8 miljoen euro voor een locatie. Dat geld moet worden terugverdiend en van die prijsopdrijving kan Tango profiteren. In het Noorden heb je veel meer kleinere pompen en is de grond goedkoper. Toch kunnen we ook daar wel efficiënter en dus voordeliger zijn."