nieuws

11 sep 2012, 09:09

Tal van nieuwe cursussen van start bij De Volksuniversiteit in Groningen

Zaterdag 15 september is er van 11.30 tot 15.00 uur een feestelijke presentatie in de Centrale Bibliotheek van het cursusaanbod van de Volksuniversiteit. Er zijn korte proeflessen en workshops op allerlei terreinen. Verschillende docenten hebben spreekuur. Ook kan er meegewandeld worden met twee stadswandelingen. Alle workshops, proeflessen en wandelingen zijn gratis bij te wonen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van journalistiek schrijven tot binnenhuisarchitectuur
Ruim 270 cursussen op 39 locaties in de provincie en stad Groningen biedt de Volksuniversiteit Groningen voor het nieuwe seizoen. Het aanbod is daarmee weer groter dan vorig jaar. Zoals elk jaar zijn er weer veel talencursussen en schrijfcursussen. Verder is er veel te genieten op het gebied van kunstgeschiedenis. En wat te denken van binnenhuisarchitectuur, fotografie, schrijven voor films, styling, mindfulness … Nieuw zijn de korte, gratis lezingen over actuele, aansprekende onderwerpen.

Het complete cursusaanbod en het programmaoverzicht en de aanvangstijden van de De Proeftuin zijn te vinden op www.vugroningen.nl.

Intensieve samenwerking met de Bibliotheek
De Volksuniversiteit en De Bibliotheek zijn al enkele jaren partners. Dat is in het cursusaanbod goed te zien. Verschillende cursussen zijn ook te volgen in 24 bibliotheekvestigingen in stad en provincie Groningen. De Bibliotheek draagt graag bij aan een leven lang leren.