nieuws

01 feb 2008, 09:09

Tabaksfabrikant Niemeyer schrapt banen; tabaksgeur in Groningen zal afnemen

Na de suikerbietengeur, zal ook de vertrouwde geur van tabak verminderen in Groningen. Tabaksproducent Koninklijke Theodorus Niemeyer Groningen wil honderd van de 425 arbeidsplaatsen schrappen. De directie heeft donderdag de ondernemingsraad en de vakbonden op de hoogte gesteld van de plannen. Volgens de bonden dreigen in totaal 126 mensen hun baan kwijt te raken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tabaksproducent Koninklijke Theodorus Niemeyer Groningen wil honderd van de 425 arbeidsplaatsen schrappen. De directie heeft donderdag de ondernemingsraad en de vakbonden op de hoogte gesteld van de plannen. Volgens de bonden dreigen in totaal 126 mensen hun baan kwijt te raken.


De reorganisatie moet de kosten omlaag brengen. De vraag naar tabak en vooral shag neemt af, aldus een woordvoerder. De fabriek in Groningen produceert onder andere Samson-shag en Javaanse Jongens.


Afgelopen zomer kondigde Niemeyer al aan dat de kosten moesten worden gereduceerd en dat ontslagen niet werden uitgesloten. De fabriek wil betrokkenen zo veel mogelijk naar ander werk begeleiden, zei de woordvoerder donderdag.


Siward Swart van CNV Bedrijvenbond wijst erop dat met deze reorganisatie de werkgelegenheid in de stad Groningen opnieuw een gevoelige klap krijgt. Zo sluit over een paar maanden Friesland Foods zijn zuivelfabriek.