nieuws

20 dec 2007, 10:10

’t Zandt: burgemeester en inwoners laten ouders verdachte pyromaan niet in kou staan

De zus van de 20 – jarige van brandstichtingen verdachte inwoner van ’t Zandt heeft alle bewoners van het dorp opgeroepen haar ouders niet te gaan negeren. Ze deed dat gistermiddag in een radio-uitzending van RTV Noord. Ook burgemeester Albert Rodenboog deed gisteravond een oproep aan de inwoners van ’t Zandt om de ouders van de verdachte niet in de steek te laten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Burgemeester Rodenboog sprak gisteravond voor de vierde keer met de bevolking van ’t Zandt. Deze keer kon hij de inwoners in de sporthal in Loppersum bijpraten over de aanhouding van de twintig-jarige verdachte. Deze werd al een tijd door de politie geschaduwd en kon nagenoeg op heterdaad worden betrapt nadat hij een brandende kaars had achtergelaten in een schuurtje in het dorpje Eenum. Ook zijn eveneens 20-jarige vriendin kon samen met hem in Groningen worden aangehouden, maar niet duidelijk is wat zij er allemaal van geweten zou hebben.


Volgens burgemeester Rodenboog is het geweldig dat de zaak nog voor de Kerstdagen lijkt te zijn opgelost. Hij droeg de bevolking op de ouders van de verdachte niet te gaan negeren. Rodenboog zei na afloop van de bijeenkomst dat hij de indruk had gekregen dat de bevolking van ’t Zandt ook beslist niet van plan was de ouders nu links te laten liggen en dat men beseft dat er voor dit gezin sprake is van een familiedrama. De familie heeft hulp aangeboden gekregen, en ook de politie bood aan de ouders waar mogelijk te helpen.