nieuws

31 okt 2008, 09:09

T-shirt ter herinnering aan Groningse aarbeving

Een creatief Gronings bedrijf is met een unie t-shirt op de markt gekomen ter herinnering aan de aardbeving in Westeremden en Loppersum en omgeving, gisteren. Communicatiebureau ‘Open’ heeft een shirt ontwikkeld met het boegbeeld van Westeremden (Koe met Kind) en de tekst ‘I survived Westeremden at 3.5 Richter’. Het kindfiguurtje zit als een rodeorijder op de koe die een behoorlijke scheur vertoont. Onder het kunstwerk staat de slogan ‘Aardbevingdorp van Nederland’. Met 3.5 Richter wordt verwezen naar de zwaarste aardbeving van Noord-Nederland enkele jaren geleden, die ook in Westeremden plaatsvond.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


Het shirt is ontworpen door Open communicatiebureau uit Groningen. Directeur van Open Perry ten Hoor woont zelf in Westeremden, het epicentrum van de aardschok, en is inmiddels ervaringsdeskundige op het gebied van aardschokken. ‘Dit is de derde aardschok die ik ‘live’ heb meegemaakt. Het was één van de meest heftige. En alhoewel je eigenlijk wel weet dat het om een aardschok gaat, spring je toch nog steeds op van je stoel’.

Het feit dat Westeremden weer even landelijk nieuws is, inspireerde tot een speciaal aardbevingshirt. ‘Alle drukte, journalisten en nieuwsitems na weer een aardbeving inspireerde tot een shirt met een knipoog. De vraag is natuurlijk wat er overleefd wordt: de klap zelf of de drukte eromheen. Als er voldoende belangstelling is, zullen we het shirt ook daadwerkelijk in productie brengen’, aldus Ten Hoor.