nieuws

23 mei 2012, 10:10

Swingin’ Groningen en Kraantje Pappie bij Pinksterfeesten Delfzijl

Zondag 27 mei doet Swingin’ Groningen in het kader van de Regiotour de Pinksterfeesten in Delfzijl aan. Swingin’ Groningen wil zoveel mogelijk Groningers enthousiast maken voor wat de moderne Jazz muziek te bieden heeft.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daarom is samen met hoofdsponsor GasTerra, de Provincie, de School voor de Kunsten (Noorderpoort) en het Prins Claus Conservatorium (Hanzehogeschool) de Swingin’ Groningen Regiotour in het leven geroepen. Onder het motto ‘Energizing Future Talent’ laat het Swingin’ zien welke lokale en internationale talenten Groningen in huis heeft. Tussen 13.30 – 17.30 uur betreden de volgende talenten het podium op de Haven Boulevard: Furia, DonVito Balkan Collective en Kraantje Pappie.

Furia


Furia is een jong, latin-caribische band met talentvolle muzikanten. Het repertoire bestaat uit ♫bachata-salsa-ritmo kombina-Soca♫. Kenmerkend voor Furia is de unieke partysfeer die ze weet te creëren tijdens hun optreden. Kortom: Furia kan je verleiden met een tropische latinsfeer als geen ander.

DonVito Balkan Collective
DonVito Balkan Collective is een band die traditionele Balkan-gypsy muziek een modern jasje geeft door middel van eigen improvisatie. De band is ontstaan in Nederland en bestaat uit bandleden die allemaal Balkan roots hebben: Slowakije, Bulgarije en Italië. Als je DonVito Balkan Collective hoort, kun je niet anders dan bewegen en een feestje vieren.

Kraantje Pappie


Kraantje Pappie, wonend in en werkend vanuit Groningen, is sinds een aantal jaren hard bezig zichzelf omhoog te takelen naar het hoogste platform van rappend Nederland. Het grote publiek kent hem inmiddels van zijn hit ‘Waar is kraan?’. Aan het einde van dit jaar ziet zijn langverwachte officiële debuut het daglicht. De plaat ‘Crane’ is af en is volledig geproduceerd door de wereldwijd bekende helden uit Groningen, het Drum-n-Bass collectief Noisia.
Meer info: www.kraantjepappie.nl

Swingin’ Groningen Regiotour


Er zijn nog 2 data voor de Swingin’ Groningen Regiotour. Op 26 juni is Swingin’ Groningen te vinden op het Impressfest bij het School voor de Kunsten (Noorderpoort) aan de Verzetsstrijderslaan 2 te Groningen. En op 29 juni vindt er een uniek concert plaats in boerderij ‘Walsemaweer’ Klinkenborgerweg 6 te Kantens. Een unieke gelegenheid om jonge talenten op een verrassende locatie te zien en te horen.

Swingin’ Groningen; het festival


Om aanstormend Jazz, Soul en Crossover talent te ontdekken en daarnaast enkele grote iconen op dit gebied te zien spelen, moet je het muziekfestival Swingin’ Groningen bezoeken.
Het festival is begin jaren ’90 ontstaan en vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 juli in de Groninger binnenstad. Swingin’ Groningen is Nederlands enige gratis toegankelijke festival in dit muziekgenre. Dat het festival gratis toegankelijk is, wordt mede mogelijk gemaakt door het zeer betrokken bedrijfsleven in het Noorden. Meer info: www.swingingroningen.nl