nieuws

21 mrt 2002, 00:12

‘Superkoor’ opent Gironingen met Italiaanse operahits in Verbindingskanaal

De grootste wielermanifestatie die ooit in Groningen van start is gegaan, de Giro d’talia, zal op spectaculaire en zeer Italiaanse wijze van start gaan, met een koor van duizend mensen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op Hemelvaartsdag, 9 mei, gebeurt op een groot podium in het Verbindingskanaal iets spectaculairs: duizend zangers en zangeressen brengen dan een melange van beroemde Italiaanse operahits ten gehore. Samen met het publiek, want meezingen mag. Deze festiviteit heet ‘Cantate’ en is het eerste en meets opvallende onderdeel van het ‘Festival di Gironingen’, het evenement ter ere van de start van de Giro d’Italia in Groningen.
Het Noord Nederlands Orkest begeleidt het koor, aangevuld met muzikanten uit Groningen en omgeving. Wie deel wil uitmaken van het koor of het orkest kan zich aanmelden bij Stichting Dastater, tel. (050) 541 23 98.
‘Festival di Gironingen’ vindt plaats van 27 april tot en met 12 mei. De binnenstad van Groningen is dan het toneel voor muziek, cultuur, kunst en sport. De start van de Giro d’Italia is op zaterdag 11 mei. Meer informatie over het festival en de start van de Giro d’Italia staat op www.gironingen.nl. Gironingen heeft ook een eigen informatienummer: 0900 2022409.