nieuws

21 mei 2012, 10:10

Super-de-luxe cruiseschip woensdag naar Delfzijl

Wie zich deze week even in Monaco wil wanen en de sfeer van luxe recreatie wil proeven, kan woensdag in Delfzijl terecht. Daar meert woensdag het luxe cruiseschip Seabourn Sojourn in de haven van Delfzijl aan. Het passagiersschip zal de hele dag in de haven van Delfzijl blijven liggen. Het is voor de eerste maal dat zo’n zeegaand cruiseschip met 450 passagiers de haven van Delfzijl aandoet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


De Seabourn Sojourn is ca. 200 meter lang en 26 meter breed en behoort tot een van de meest luxueuze cruiseshepen in de categorie 6 sterren. De rederij heet “The Yachts of Seabourn”.

 S5 Agency World te Amsterdam treedt op als hoofdagent en Amasus Shipping te Delfzijl fungeert als sub-agent voor dit cruiseschip. Met name dankzij de inspanning van Amasus Shipping is het gelukt om deze unieke maritieme mijlpaal voor de haven van Delfzijl te bereiken.

Passagiers krijgen eenmaal aangekomen in Delfzijl een uitgebreid programma in de regio voorgeschoteld bestaande uit verschillende mogelijkheden om met de bus de provincie te bekijken. Na Delfzijl zet het cruiseschip koers richting Hamburg (Duitsland). De totale cruise is een tocht die in Rome is gestart en eindigt in Hamburg.
De rederij heeft al aangegeven volgend jaar opnieuw de haven van Delfzijl aan te willen doen.