nieuws

05 jul 2000, 00:12

Studiebeurs later voor studenten met postbank-rekening

Studenten met een rekening bij de Postbank krijgen hun studiebeurs voortaan een of twee dagen later. Dat hebben velen afgelopen maand al kunnen merken. Zij wilden rond de 21ste geld pinnen, maar bleken tot hun grote ergernis rood te staan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat hun beurs voor hen iets later binnen komt, is volgens woordvoerder Jan van Pelt omdat de Informatie Beheer Groep een nieuw bankrekeningnummer heeft. Dat gebeurde op verzoek van de accountant, die de drie rekeningen die de IB groep tot voor kort had teveel vond. De IB Groep levert de tapes met rekeningnummers nog wel gewoon in op de 21ste van de maand. Studenten met een bankrekeningnummer krijgen hun geld meteen ook al die nacht op hun rekening bijgeschreven. Maar het duurt het vaak enkele dagen langer voordat het geld terecht komt op een girorekening.
Volgens de IB Groep is het niet mogelijk om de tapes met betalingen iets eerder te laten draaien. ‘Daarvoor zijn landelijke regels. Dat mogen wij niet veranderen’. Bij de IB Groep zijn diverse vragen binnen gekomen van studenten waarom hun geld later was. Maar anderen hebben het niet eens gemerkt en de meesten blijken er wel mee te kunnen leven.