nieuws

11 mei 2011, 20:08

Studentenkrant: ‘ Sluit dan ook maar meteen het Groninger Museum’

“Het staken van subsidie aan de studentenkrant in Groningen is een verkapte vorm van censuur. Sluit dan ook maar meteen het Groningen Museum omdat zij het lef hebben gehad om Andres Serrano en Jef Koons te exposeren.” Een van de meningen van onze lezers naar aanleiding van het bericht dat de RUG overweegt subsidie aan de Studentenkrant in te trekken wegens al te grove columns over sex. Volgens anderen daarentegen is de Studentenkrant doodgewoon plat, grof en ordinair en is het onzin om het staken van steun aan zoiets onbenulligs te verkopen als een vorm van censuur. Wat vindt U?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groninger Studentenkrant (SK) dreigt haar subsidie te verliezen, omdat het blad te veel seksueel getinte artikelen zou plaatsen. Dat stelt de subsidieverstrekker, het Centraal Uitvoeringsorgaan voor Studentenorganisaties (CUOS), in een voorlopig besluit.
 

Het CUOS vindt dat de krant inhoudelijk te wensen overlaat en dat ze niet voldoet aan het criterium dat organisaties moeten bijdragen aan een positief imago van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG).

Voorzitter Gerda de Jong van CUOS zegt dat er de laatste tijd erg veel klachten binnen zijn gekomen over de inhoud van de krant. Met name een seksueel getinte column en een rel rond een valse aantijging van diefstal zette kwaad bloed bij enkele lezers. Het CUOS waarschuwt de SK daarom dat het zijn subsidie verliest als de representativiteit van de krant dit jaar niet verbetert. De krant krijgt jaarlijks een subsidie van 3159 euro van het uitvoeringsorgaan.

Voorzitter Mirre Terpstra van de SK wil de relatie met het CUOS graag behouden, maar de krant wil wel een eigen koers blijven varen.