nieuws

10 nov 2002, 00:12

Studentenbond: 'Kamers in Groningen schaars en te duur'

De Groninger Studentenbond (GSb) is boos op de gemeente Groningen die niet genoeg zou doen voor de huidige woningnood voor studenten. ‘’De gemeente onderneemt bar weinig’’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’Onderhand is het duidelijk waar de gemeente haar prioriteiten niet stelt; bij de studenten, die een zesde deel van de bevolking uitmaken’’, briesen de studenten. De GSb heeft een enquête gehouden onder eerstejaarsstudenten, waaruit blijkt dat de helft van deze grote groep nog geen kamer had aan het begin van het studiejaar. ‘’Een belangrijk ‘concurrentievoordeel’van Groningen als studiestad is geheel verdwenen: slechts zeven procent van de eerstejaars denkt dat het makkelijk is hier een kamer te vinden, vorig jaar was dat nog dertig procent’’.
De studenten maken zich boos over het feit dat deze zomer burgemeester Wallage en wethouder Smink suggereerden dat het allemaal wel los liep met de ellende en de zaak zo goed als opgelost was. Drie maanden zoeken naar een kamer is de regel geworden en vijf of zes maanden is allang gen uitzondering meer, verzucht de GSb. De huurprijs stijgt snel. De gemeente moet snel actie ondernemen, maar daar lijkt het maar niet van te komen. ‘’Voor de zomer werd het agendapunt al op de gemeenteraadsagenda gezet, maar het is constant verplaats wegens gebrek aan stukken.’’