Nieuws

Studenten Rechten: ‘Veiligheid Harmoniecomplex Groningen in geding’

‘De veiligheid van het Harmoniecomplex in Groningen is in het geding’: dat  stelt een fractie van studentenvertegenwoordigers voor de faculteit rechten van de Rijksuniversiteit Groningen. De juristen stellen dat tijdens een brandoefening bleek dat het brandalarm in het Harmoniecomplex niet werkte, en dat de ontruiming slecht gecoördineerd was. De studenten van de fractie Progressief Rechten melden het volgende:


Leestijd: 1 minuut

Studenten houden protestactie tegen regeerakkoord
Studenten houden protestactie tegen regeerakkoord

“Na een wederom slecht gecoördineerde ontruiming op 18 februari roept studentenpartij Progressief Rechten de faculteit op om de brandveiligheid van de rechtenfaculteit te verbeteren. Tijdens de ontruiming werkte het brandalarm niet, raakten BHV’ers in paniek en werd het verzamelpunt niet bereikt. Dit is niet de eerste keer in dit collegejaar dat de ontruiming van het Harmoniecomplex gebrekkig verloopt.

Voorzitter Sanne van Rees: “Veiligheid van gebouwen waar duizenden studenten dagelijks studeren is van levensbelang, het is onacceptabel dat een brandoefening zo slecht verloopt.”

Tijdens de brandoefening beklaagden de betrokken BHV’ers zich over het gebrek aan communicatie en kenden ze de vluchtroutes niet. “We mogen nog blij zijn dat dit een oefening was, zo’n situatie mag zich absoluut niet voordoen tijdens een echte brand.”

De raadsleden van Progressief Rechten hebben aangekondigd tijdens de raadsvergadering het faculteitsbestuur om opheldering te vragen. “Studenten moeten veilig kunnen studeren, daar mogen geen concessies aan worden gedaan” besluit Van Rees.”