nieuws

04 sep 2008, 20:08

Studenten Academie Minerva in actie voor ‘fatsoenlijk onderwijs’

Ouderejaars studenten autonome beeldende kunst op Academie Minerva voeren vrijdag actie voor meer werkplekken. Ze vinden dat ze veel te weinig ruimte hebben in het schoolgebouw, en amper gelegenheid om de docenten te ontmoeten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na de zomer bleek - volgens de kunststudenten - de Academie, zonder de studenten in te lichten, 50 van de 56 werkplekken te hebben veranderd in kantoorruimtes in leslokalen voor eerste- en tweedejaars. Ook is het aantal contacturen erg laag: slechts elf per jaar. De studenten kregen donderdag nog extra ruimte toegewezen, maar zijn hier niet tevreden mee.

“Men heeft zogenaamd 40 tijdelijke werkplekken gecreëerd in ruimtes die vorig jaar door 24 man werden gebruikt, en zeven daarvan zijn al gebruikt,” verklaart woordvoerder Alban Bras van de studenten. “We kunnen zo niet afstuderen tenzij we allemaal eigen ruimte gaan huren. Daar moeten de docenten dan weer naartoe komen, wat van de contacturen af zou gaan.”

De studenten spreken vrijdag in de kantine van Minerva met de leiding van de school en een vertegenwoordiger van de Groninger Studentenbond (GSb). De bond heeft zich solidair verklaard met de studenten. Voorafgaand wordt op het plein voor de school actiegevoerd om studenten te informeren, aldus een persbericht van de GSb.