nieuws

18 jul 2008, 10:10

Student neemt intrek in glazen doos

Het leven van een Groningse student is een week lang te volgen voor alle Groningers. David de Haas, van de kunstacademie Minerva, heeft zijn intrek genomen de glazen doos op het Hereplein, het Tschumipaviljoen. Onder de ogen van het publiek brengt David sinds donderdag zijn leven door in het Tschumipaviljoen. Hij blijft er tot woensdag wonen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het transparante pand, dat normaal gesproken alleen als expositieruimte wordt gebruikt, is voor de gelegenheid volledig ingericht als woonkamer. Niet alleen staan er een tafel, bank en laptop, ook heeft de student een gasfornuis geplaatst waar hij voor de neus van voetgangers en fietsers zijn maaltijden bereidt. Alleen het bed wordt door gordijnen omringd en is voor voorbijgangers dus niet te zien.

David zegt met zijn kunstproject te willen ontdekken wat het betekent om zonder enige vorm van privacy je dagen te slijten. Om ook het publiek te laten ervaren hoe dat is, nodigt de student iedere dag mensen uit met hem in het paviljoen te komen lunchen of dineren.

De reacties zijn tot nu toe alleen maar positief, zegt de Groninger, die tot nu toe twee nachten in zijn tijdelijke huis heeft doorgebracht. ,,Veel mensen komen even binnen voor een praatje of stellen voor iets lekkers voor me mee te nemen’’, vertelt hij.

David is van plan tot en met woensdag in het glazen huis te blijven wonen. Omdat in het paviljoen geen toiletten aanwezig zijn moet hij tot die tijd gebruik maken van de wc’s van het dichtstbijzijnde warenhuis.