nieuws

16 dec 2009, 21:09

Student en Stad verwijt B en W Groningen pappen en nathouden rond studentenhuizen

Het college van B en W heeft besloten tijdelijk geen vergunningen meer af te geven voor de verhuur van panden aan studentenhuizen in de wijk Selwerd. Meer daarover kunt u lezen in ons katern '' Wonen'. Dit besluit is bij de fractie van Student en Stad in de Groningse gemeenteraad niet in goede aarde gevallen. Volgens fractievoorzitter Stephan Antuma hebben B en W geen fundamentele keuzes gemaakt. In zijn weblog inde DSG schrijft hij onder meer:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

'Inmiddels is heeft het College besloten tot een time out voor kamerverhuur in Selwerd. Een keuze die te volgen valt, maar ook eentje die ik categoriseer als pappen en nathouden. Weer schuift het college een principiële keuze voor zich uit en wederom gebeurt dit door het nemen van een generieke maatregel.

Waar in het voorjaar van 2007 de 25%-norm als tijdelijke maatregel werd gepresenteerd om het rumoer rondom kamerverhuur te beteugelen, kwam het College een jaar later doodleuk met een aanscherping van de norm naar 15%, in plaats van een fundamentele aanpak om de balans in wijken en straten te waarborgen. Op dat punt is een Acacialaan domweg niet te vergelijken met een Jozef Israëlstraat.


Voorlopig duurt de maatregel tot de grote discussie over jongerenhuisvesting in februari. Ik hoop dat raad en college dan ook echt de ballen hebben om een fundamentele keuze te maken voor maatwerk daar waar het gaat om kamerhuur in Groningen. Tot het zover is gekomen, voorzie ik niets anders dan dat we voortdurend paniekvoetbal blijven spelen rondom dit onderwerp. Ik speel liever voetbal op hoog niveau...''
'

Stephan Antuma


Fractievoorzitter
Student en Stad

  www.dsg.nl