nieuws

30 jan 2002, 00:12

Student en Stad: ‘Oosterpoort opknappen beter dan groot theater in oostwand’

De fractie van Student en Stad in de Groningse gemeenteraad zal woensdag pleiten voor een parkeergarage onder het Damsterdiep. Volgens deze fractie is het advies van het Forum met betrekking tot de toekomst van de Grote Markt over het algemeen concreet en bruikbaar. Maar met betrekking tot een parkeergarage heeft het Forum – tot grote spijt van Student en Stad – geen duidelijke aanbeveling gedaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘En dat is jammer. Want onze fractie heeft daarover nu al wel een mening. Wij geloven noch in een garage onder, noch in een garage bij de Grote Markt. Volgens ons is het veel verstandiger om een parkeergarage onder het Damsterdiep aan te leggen’, aldus het raadslid mevr. M. de Goeij van Student& Stad.
Volgens de studentenpartij heeft het ook weinig zin om diep na te denken over grootschalige veranderingen in de oostwand van de Grote Markt, de kant van Vindicat. ‘Groningen zit niet te wachten op een groot nieuw cultuurcentrum. Maar wel op een nieuwe, kleinschalige versterking van de cultuurfunctie. Zo zou er in Groningen nog best ruimte zijn voor stand-up comedians. Wij voelen er meer voor om de Oosterpoort op te knappen, dan om een grootschalige cultuurvoorziening aan de Grote markt te bouwen’, zo betoogde De Goeij tijdens een raadscommissievergadering over de Grote Markt.