nieuws

06 mrt 2002, 00:12

Student en Stad komt op voor Groningse KEI-stichting

Student en Stad helpt de Kommissie Eerstejaars Introductie (KEI) in haar wens om tijdens de KEI-week in de Oosterpoort terecht te kunnen. De KEI wil dit jaar de Theateravond en Cultuurmarkt op één plek laten plaats vinden, in plaats van verspreid over de stad, zoals dat in voorgaande jaren gebeurde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het bestuur van de stichting, die jaarlijks de introductieweek voor nieuwe eerstejaars studenten organiseert, heeft haar oog laten vallen op cultureel centrum Oosterpoort. Maar de cultuurtempel houdt gedurende de KEI-week in augustus haar deuren gesloten wegens vakantie. Een overleg met de directie van de Oosterpoort haalde niets uit; die wil tijdens de vakantie geen personeel beschikbaar stellen. Ook met eigen professioneel personeel krijgt de KEI geen toegang tot het cultureel centrum.
Student en Stad probeert nu met schriftelijke vragen aan het college van b en w de gemeente tot inmenging te bewegen. “We hopen dat de wethouder hierover met de Oosterpoort zal overleggen en extra geld beschikbaar stelt voor personeel”, aldus Student en Stad-lijsttrekker Edwin Bouma. (Bron: Groninger Dagblad)