nieuws

03 feb 2010, 09:09

Strooizout provincie Groningen is bijna op; problemen verwacht voor verkeer

Vanwege een tekort aan strooizout waarschuwt de provincie Groningen voor mogelijke problemen in het verkeer. Het tekort heeft ook gevolg voor de aanrijtijden van hulpdiensten. Met name op lokale wegen moet rekening gehouden worden met gladheid, omdat die al niet meer gestrooid worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinds december vorig jaar is er een ongebruikelijke hoeveelheid sneeuw gevallen, wat strooien noodzakelijk heeft gemaakt. Ook het speciaal in het leven geroepen Nationale Zoutloket kan op korte termijn Groningen niet van zout voorzien.

Voor de komende 24 uur verwacht de provincie in ieder geval nog voldoende strooizout te hebben de provinciale wegen te strooien. De straten richting ziekenhuizen in de provincie worden in ieder geval gestrooid.

Volgens een woordvoerder van de Hulpverleningsdienst, waar de GGD en de brandweer onder vallen, laat weten dat zich tot nog toe geen problemen hebben voorgedaan. Chauffeurs van de wagens zijn opgeroepen extra voorzichtig en alert te zijn. Op de meldkamers liggen kaarten met daarop een overzicht van gemeenten waar niet gestrooid wordt.