nieuws

22 sep 2002, 00:12

Stormloop op culturele kaarten in Groningen

De culturele instanties in Groningen hebben dit jaar een recordaantal bestelformulieren te verwerken gekregen met verzoeken voor kaarten voor voorstellingen in de Stadsschouwburg, de Oosterpoort, het Kruithuis en Martiniplaza.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er zijn dit seizoen ruim 11.000 formulieren ingeleverd; vorige jaar waren dit er nog een kleine 10.000. In totaal zijn er meer dan 116.000 kaarten toegewezen, ruim 3000 meer dan vorige seizoen. Vele duizenden zijn teleurgesteld omdat ze voor één of soms zelfs alle bestelde voorstellingen geen kaarten hebben gekregen. Het publiek reageerde vooral enthousiast op het toneelaanbod. Ondanks een daling van het aantal toneelvoorstellingen in Groningen (voorstellingen staan meestal maar één avond in Groningen), zijn er toch bijna tweeduizend kaarten meer verkocht.
Ook bij cabaret wordt, ondanks een daling van het aantal voorstelling, een stijgend aantal bezoekers geconstateerd: ruim drieduizend meer. De vraag voor kaarten naar dans valt daarentegen tegen. De cijfers van muziek zijn redelijk stabiel vergeleken met vorige jaar. Het animo voor concerten van het Noord Nederlands Orkest (NNO) steeg sterk.