nieuws

26 feb 2002, 00:12

Storm zorgt voor overlast in Groningen; McDonalds zuil omgewaaid; dijkbewaking

De storm, die vanmorgen is komen opzetten, heeft al voor overlast gezorgd in Stad en Ommeland. In Winschoten is een enorme McDonalds zuil omgewaaid, zo meldt zojuist Radio Noord. Het waterschap Noorderzijlvest heeft alarmfase 1 afgekondigd en dijkbewaking ingesteld. En de politie meldt zojuist dat het dak van pompstation Q8 langs de westelijke ringweg dreigt weg te waaien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens woordvoerder Fenna Moene van de Hulpverleningsdienst in Groningen zijn er tot nu toe vijf meldingen over overlast binnen gekomen. Zo liep een kelder van Super de Boer aan het Damsterdiep onder water. Aan de Oosterhamriklaan dreigde een dak weg te waaien en een fietstunnel aan de Brailleweg is onder water gelopen.
In Haren moest de brandweer in actie komen omdat een boom dreigde om te waaien. Dat gebeurde ook in de wijk Coendersborg. ‘Maar voorlopig valt het allemaal nog mee met stormschade’, zo vat Moene de situatie samen. Inmiddels dreigt ook het dak van benzinestation De Til bij Scheemda weg te waaien. De Brandweer is er naar toe. NADER NIEUWS VOLGT!!!!!!!!!