Nieuws

Storm kan groeien tot orkaankracht: ‘Als je er niet perse uit hoeft, dan is het beter om thuis te blijven’

Het wordt een zware zondag, zeker voor het verkeer. De storm kan zelfs groeien tot orkaankracht. “Als je er niet perse uit hoeft, dan is het beter om thuis te blijven”, zo meldt weerman Piet Paulusma.


Leestijd: 1 minuut

Op zijn website PietsWeer geeft Paulusma een verkeerswaarschuwing. ‘Vandaag stormweer met zeer zware windstoten. Windstoten van in kracht 9 of 10 landinwaarts tot in kracht 11 of in orkaankracht 12 in de kustgebieden en in het Waddengebied. Door regen en buiig weer matig zicht. Als je er niet perse uit hoeft, dan is het beter om thuis te blijven.”

“Vanmiddag en in het begin van de avond piekt de storm. Landinwaarts een harde tot stormachtige wind uit zuid tot zuidwest (…) en in het Waddengebied komt een volle storm te staan, kracht 9. De windstoten komen uit in kracht 10 of 11. In het Waddengebied windstoten in kracht 12.

Ook Rijkswaterstaat geeft een waarschuwing af.

“Zondag 9 februari verwacht het KNMI in de loop van de dag zware windstoten van 75-120 km/u (code oranje) in het hele land. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan alert te zijn en waar nodig de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden.

Weggebruikers moeten rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden. Met name lege vrachtwagens, automobilisten met een caravan, vouwwagen of aanhanger wordt geadviseerd niet de weg op de gaan. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan de weersverwachting en de verkeersinformatie in de gaten te houden. Er kunnen takken van bomen vallen en is er een kans dat bomen omwaaien, waardoor vertraging kan ontstaan.”

Meer: klik hier