Nieuws

Storm in Nederlands Stripmuseum Groningen

Iedere stripboekenliefhebber kent Storm, de sciencefictionserie van de in 2003 overleden Don Lawrence. In het Nederlands Stripmuseum in Groningen opent morgen een tentoonstelling over deze reeks. De expositie heet De bronnen van Pandarve en bestaat onder meer uit originele schetsen en pagina’s van Storm.Iedere stripboekenliefhebber kent Storm, de sciencefictionserie van de in 2003 overleden Don Lawrence. In het Nederlands Stripmuseum in Groningen opent morgen een tentoonstelling over deze reeks. De expositie heet De bronnen van Pandarve en bestaat onder meer uit originele schetsen en pagina’s van Storm.


Leestijd: < 1 minuut

Tijdens de opening is ook de presentatie van een nieuw deel in de Stormserie: Het rode spoor. Dat is niet getekend door Lawrence zelf, maar door tekenaars die de reeks na zijn overlijden hebben voortgezet.

Storm gaat over de gelijknamige astronaut die onbedoeld een reis door de tijd maakt. De door Lawrence getekende verhalen verschenen van het einde van de jaren zeventig tot midden jaren negentig in het stripblad Eppo en de opvolgers van dat tijdschrift. Ook werden ze uitgegeven als albums. De tentoonstelling De bronnen van Pandarve loopt tot en met 5 september.