nieuws

31 jul 2002, 00:12

Stoffelijk overschot Van Starkenborghkanaal is van jonge vrouw

Het stoffelijk overschot dat woensdagmiddag nabij het Van Starkenborghkanaal in Groningen werd gevonden, is dat van een jonge Groningse vrouw. Dat heeft woordvoerder R. Kleij van de Regiopolitie Groningen bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie kan niets zeggen over de doodsoorzaak van de vrouw. Een misdrijf wordt niet uitgesloten. ‘Maar in dit stadium van het onderzoek sluiten we helemala niets uit. Waar het ons in het begin om gaat is dat alle sporen bewaard blijven’, aldus Klei.
Andere mogelijkheden zijn dat de vrouw door een ongeluk of door zelfdoding om het leven is gekomen. De politie verwacht donderdag pas duidelijkheid te kunnen geven omtrent de doodsoorzaak.
Woensdagmorgen ontdekte een wandelaar een fiets op de weg tussen de Paddepoelsterbrug en de Iepenlaan. Hij zag ook bloed op de fiets en waarschuwde de politie. Rechercheurs zagen na een speuractie al gauw het lichaam in de struiken liggen. Vervolgens zettend e politie het terrein af en nam een helicopter foto’s om alle mogelijke sporen vast te leggen. De politie laat nu sectie verrichten op het lichaam.