nieuws

19 dec 2013, 10:10

Stijging aantal WW-uitkeringen in Groningen

Het aantal Groningers dat een WW-uitkering ontvangt is afgelopen maand gestegen met 3,2 procent. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar gaat het om een stijging van 24,1 procent. In Groningen ontvingen eind november 14.400 mensen een WW-uitkering. Vorig jaar waren dat er 11.601.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Landelijk steeg het aantal WW-uitkeringen afgelopen maand met 2,7 procent. Afgelopen jaar ging het om een stijging van 30 procent.

In de provincie Friesland steeg het aantal WW-uitkeringen het afgelopen jaar met 24,2 procent tot 18.567. Ten opzichte van de vorige maand is het aantal WW-uitkeringen daar gestegen met 4,4 procent. De provincie Drenthe komt uit op 12.861 WW-uitkeringen; 25,4 procent hoger dan vorig jaar. In Drenthe was er de afgelopen maand sprake van een stijging met 5,0 procent.

De ontwikkeling in de maand november heef te maken heeft met seizoensgerelateerde werkloosheid. Door afname van werk in de bouw, horeca en landbouw stijgt het aantal WW-rechten uit deze sectoren fors. Ook bij de zakelijke diensten stijgt het aantal WW-rechten. Dit komt vooral door een verminderde vraag naar uitzendkrachten in de bouw. Activiteiten van uitzendbureaus vallen onder de zakelijke diensten.