nieuws

22 jul 2013, 14:02

Stiefvader verdacht van huiselijk geweld; slachtoffer overleden aan verwondingen

Een 44-jarige man uit Groningen is zondag aangehouden in verband met huiselijk geweld. Hij wordt er van verdacht geweld te hebben gebruikt tegen zijn stiefdochter. Die overleed later aan haar verwondingen in het ziekenhuis. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Agenten kregen zaterdagavond een melding van een reanimatie in de Opaalstraat. Een 20-jarige vrouw zouvan de trap zijn gevallen en vanaf dat moment buiten bewustzijn geraakt. Politie en ambulance zijn in de woning geweest en hebben de reanimatie voortgezet. De vrouw is daarna overgebracht naar het UMCG en is daar opgenomen op de Intensive Care.

Agenten die in de woning waren troffen verdachte omstandigheden in de woning aan die mogelijk wijzen op geweld en niet op een ongelukkige val van de trap. In de woning is forensisch onderzoek verricht. Op basis van deze feiten is daarop de man, de stiefvader van het slachtoffer, aangehouden.

Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. Het slachtoffer is zondagavond aan haar verwondingen overleden. Er wordt nader onderzoek gedaan, waaronder sectie op het lichaam van het slachtoffer. De verdachte wordt woensdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.