nieuws

02 apr 2010, 14:02

Stichting Vrienden van de Stad Groningen: kleinere tram in de binnenstad

De Stichting Vrienden van de Stad Groningen wijst in een inspraakreactie op de tramplannen op de te grote ingreep die de Regio Tram in de historische binnenstad betekent. Met name op drie punten blijkt volgens de stichting dat het geval te zijn, aldus voorzitter T.H.J. Sleyfee.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De overgang van de Oosterstraat naar de Grote Markt, alwaar een deel van de nieuwe Oostwand niet kan worden gerealiseerd. Dat betekent een stedenbouwkundig slechtere oplossing ter plekke. Bovendien scheert de tram erg dicht langs bestaande winkels en horecabedrijven op de hoek.


De Grote markt wordt bijna doormidden gesneden door de tram met fietspad, waardoor ook kleinere manifestaties al leiden tot omleiding van de tram.


De oplossing bij de Maagdenbrug is te gekunsteld en ingrijpend voor de historische waarden en de doorstroming van het verkeer.
‘Als de tram door de binnenstad toch door moet gaan zijn we voorstander van een ‘normale’ tram (en bekijk ook goed de Translohr).


Wij zijn overigens voorstander van de koppelingsvariant via de W.A.Scholtenstraat, die is voor Maagdenbrug en Schuitendiep veel beter.’’’