nieuws

15 mei 2011, 13:01

Stevige knokpartijen in binnenstad #Groningen

De politie heeft zondagmorgen in de binnenstad van Groningen vijf Stadjers aangehouden voor geweldpleging. Op de Grote markt werden drie mannen ( 20, 24 en 30 jaar) uit Groningen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Politieagenten zagen dat het trio, om nog onbekende reden, op de vuist ging met een groep andere stappers. Er werd hierbij door het trio behoorlijk op los geslagen. Het gewelddadig drietal werd in de boeien gelagen en ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Zij worden vandaag gehoord. Twee slachtoffers raakten licht gewond en hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Zij deden direct aangifte.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de Peperstraat in Groningen zagen surveillerende agenten hoe een 25-jarige Stadjer twee vrouwen in het gezicht sloeg. Hij werd door agenten met gepast geweld aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij werd ingesloten. Beide slachtoffers (19 en 20 jaar) uit Groningen raakten gewond in het gezicht maar hoefden niet naar de dokter. Waarom de verdachte beide vrouwen in het gezicht had geslagen is nog onduidelijk.

In een café aan het Schuitendiep ging het zondagmorgen ook mis. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij. Het bleek dat een 24-jarige Stadjer het aan de stok had gekregen met zijn vriendin. Toen hij deze te lijf wilde gaan werd hij tegengehouden door twee barbezoekers.

De 24-jarige ging door het lint en sloeg met een riem op beide barbezoekers in. Beiden hadden striemen in de nek en op de rug. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. De slachtoffers hebben aangifte gedaan maar hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie onderzoekt de drie geweldincidenten.