Nieuws

Sterkste schaakschool van Provincie Groningen: Annie MG Schmidt

Afgelopen zaterdag 8 maart heeft de OBS Annie MG Schmidt voor de 7e keer het schaakkampioenschap voor basisscholen van Groningen gewonnen. Uit de voorronden hadden zich vijftien teams geplaatst voor deze finale. De Annie MG Schmidt won zes van haar zeven wedstrijden en speelde een keer gelijk. ’s Ochtends had een meisje van de winnende school zich ziek afgemeld en in allerijl moest toen een vervanger worden opgetrommeld.

Deze bleek behoorlijk goed te kunnen schaken en won zes van zijn zeven partijen. Het winnende team bestond uit: Tom Witsenburg, Olav Mostertman, Puria Tawakuli en Jorden van Foreest.

Ook op de plaatsen 2 t/m 4 eindigden scholen uit de stad Groningen: 2e werd de Vrije School, 3e de GSV en 4e werd de Haydnschool, die een wildcard had gekregen voor dit kampioenschap.

Drie spelers wonnen al hun partijen: Dennis van den Bergh (Haydn), Olav Mostertman (Annie MG) en Marinus Jongman (GSV).
De beste drie scholen plaatsten zich voor de finale van de noordelijke schaakbond. Samen met de drie beste scholen uit Drenthe zal men op 12 april uitmaken welke teams naar het Nederlands kampioenschap mogen.