nieuws

30 jun 2008, 14:02

Stel licht acht gezinnen op en besteelt eigen vader

Een echtpaar uit Oude Pekela is aangehouden wegens het oplichten van acht gezinnen en het bestelen van de vader van de man voor ongeveer 120.000 euro. Het stel verhuurde een vakantiehuisje op Ameland via Marktplaats. Nadat geïnteresseerden de huur hadden overgemaakt, kregen ze een e-mail met de mededeling dat de huur niet door kon gaan. Het geld kregen ze niet terug. Een huurder ging op Ameland poolshoogte nemen en ontdekte dat het huisje helemaal niet bestond.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De twee liepen tegen de lamp doordat de man zijn vaders bankrekening gebruikte voor de oplichting. Na onderzoek bleek dat het stel grote bedragen van de rekening had gehaald zonder medeweten van de vader. De vader had zijn huis in Heiligerlee verkocht en het beheer van zijn bankrekening aan zijn zoon overgelaten. Met zijn drieën trokken het paar en de vader van vakantiepark naar vakantiepark, waarbij het paar maandelijks bedragen uitgaf van tussen 1000 en 7000 euro.

Alle acht gezinnen en de vader van de man hebben aangifte gedaan tegen het stel. Een woordvoerder van de politie noemt de zaak ,schrijnend.’