nieuws

14 jun 2002, 00:12

Steentilstraat volgend jaar autoluw

De Steentilstraat gaat volgend jaar uit de verkeerscirculatie en wordt autoluw. Dat is een van de afspraken die gemaakt zijn door de vier partijen die samen het nieuwe college van B en W vormen. Niet alleen wordt de Steentilstraat autoluw, ook is afgesproken dat er binnen de Diepenring honderden parkeerplaatsen gaan verdwijnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De maatregelen maken deel uit van een compromisvoorstel, waarbij ook werd afgesproken dat de parkeergarage achter de Naberpassage verdwijnt in verband met de bouw van een nieuw theater aan de Grote Markt. Daar komt dan een nieuwe parkeergarage onder met evenveel parkeerplaatsen als die van de te slopen garage achter de Naberpassage.
De parkeergarage aan het Kattendiep zal vooral gebruikt worden voor gasten van het casino en voor hotelgasten in de omgeving. En de parkeergarage Haddingestraat is straks vooral voor binnenstadsbewoners.
Een andere zaak waar het nieuwe college aan gaat werken is de voorbereiding van de bouw van grote nieuwe parkeergarages onder het Damsterdiep en bij het Hoofdstation. In ruil daarvoor spraken de collegepartijen af dat er langs de Diepenring parkeerplaatsen verdwijnen.